ÖRGÜ~ÖRGÜ MODELLERİ~ÖRGÜ ÖRNEKLERİ~KNITTING|CROCHET

deniz kızları hobi örgüleri&Örgü Blogları - *Örgü modelleri arayan örgü severler için modeller.En güzel ve yeni örgü~örgü modelleri~örgü örnekleri~örgülerim~örgüler~el örgüsü~bebek örgüleri~yelek örnekleri~dantel örnekleri~moda~güzellik sırları~diyet~zayıflama~bebek bakımı~çocuk sağlığı~hamilelik~yemek tarifi~yemek tarifleri~pasta tarifleri~deniz kızı~deniz kızları~MODA~ALIŞ VERİŞ~ÇOCUK BAKIMI~YEMEK TARİFLERİ~HOBİ~TATİL~GÜZELLİK

knitting crochet knit hand work made  knitters
Kare Desenli KAZAK anlatımlı yapımı 08:41

ANLATIMLI KARELİ DESENLİ KAZAK YAPIMI



Ölçü: Göğüs çevresi 88 cm, beden 40 cm uzunluğu, kolları 54 cm
• Yaklaşık 200 gr beyaz iplik, ve 100 g koyu mavi iplik;
• Şiş № 3,5.
Örgü deseni: 23 ilmek x 28 sıra = 10 см х 10 см.
ARKASI: 82 ilmek 1 yüz 1 ters lastik örgüyle 4 cm örerek örgüye başlıyalım. 20 ilmeklik kareler olacak şekilde alternatif renkteki ipi takarak satranç-kare deseni ile örelim.
33 cm yüksekliğe ulaşınca reglan kolda olduğu üzere her dönüş sırasında şiş başlarında olmak üzere 9 kez 1'er ilmek kesin. Yani 2 ilmeği bir arasya alarak örün. Diğer taraftada 9 ilmek eksildiği için 64 ilmeğimiz kaldı. Örgümüz başlangıştan itibaren 40 cm olduğunda ilmekleri kapatın.
KOLLAR: 52 ilmekle 1 yüz 1 ters lastik örgüyle 4 sıra örerek başlıyoruz. Farklı renk ipi takarak düz örgü örün. her 2 sırada 1 ilmek eksiltin ve bunu 9 kez yapın diğer taraftada 9 kez olmak üzere 18 ilmek eksiltin. sonra 10 cm olana değin düz örün ve yine 2 sırada bir olmak üzere 9 ilmek arttırın. Kol 45 cm olduğunda her şiş başında olmak üzere 6 kez 1 ilmek eksiltin. Kolların örgüsü 54 cm olduğunda ilmekleri kapatın.
Tüm parçaları dikin ve yaka kısmından ilmek çıkartıp 12 cm lastik örgü ile bant örün.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel ve kullanışlı bir modele benziyor, benimde lif sitem var aşşağıda, teşekkür ederim.
lif örnekleri

Yorum Gönder